Geschiedenis van de 'Belgische Hangoorclub'

Op een avond te Lovendegem - bij het drinken van een frisse pint en tijdens het praten over koetjes en kalfjes - besloten Dhr Geniets , Dhr Martens  en Dhr. Van Kerkvoorde om een speciaalclub voor hangoorkonijnen op te richten.
Informatie werd bij de bevoegde instanties ingewonnen en in augustus 1967 werd het startsein voor de 'Belgische Hangoorclub' gegeven. Met enkele positief ingestelde leden vanover heel Belgiƫ gingen ze er tegenaan!

Vele hoogtepunten werden bereikt in de loop der jaren. Maar de vergrijzing binnen de club zorgde voor een winterslaap in het bestaan hiervan. Na het overlijden van Dhr Geniets besloot zijn zoon Roland de club nieuw leven in te blazen als eerbetoon aan zijn vader.

De Belgische Hangoorclub kan sinds die impuls weer met trots doen waarvoor ze opgericht is. Het instandhouden en verbeteren van neerhofdieren en een fijn samenwerkingsverband tussen fokkers en liefhebbers creeƫren. Voorbeelden hiervan zijn onze jaarlijkse tentoonstelling, infoavond, jongdierendag, eetfestijn, ..

De bedoeling van de club is, om samen met het vernieuwde bestuur en alle leden, de verschillende hangoorsoorten meer naar de buiten te brengen. Door samenwerking met andere clubs kunnen we zo meer jonge en/of nieuwe fokkers aanmoedigen en deze ook in raad en daad bijstaan. Dit door bv. te helpen bij het opstarten van een goede kweeklijn, nuttige tips geven, enz.
Er dient op een sportieve manier gehandeld te worden, want het blijft een passionele hobby!
Het is een hobby die ervoor zorgt dat de kwaliteit bestaan blijft van deze dieren. Ook om onze ervaringen onder elkaar te delen, met als doel het streven naar samenwerking!